A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Xarxanatura 2000

Tot el que heu de saber de Xarxa Natura 2000
per defensar els vostres interessos

Conèixer Xarxa Natura 2000 és de vital importància per a tots aquells que tenen al territori actius econòmics. Xarxa Natura 2000 és una hipoteca que de forma clara complica l’ordenació territorial, el seu desenvolupament i qualsevol perspectiva de disseny demogràfic o econòmic.

Però les principals afectacions a les activitats, que la xarxa Natura 2000 causa, deriven precisament, de la interconnexió amb d’altres iniciatives ambientals i del “efecte creuat- paralitzador” que pot produir el conjunt d’aquestes iniciatives. Xarxa Natura 2000 és l’element visible, d’un corpus normatiu europeu que únicament ens aporta inseguretat jurídica i que segueix sense garantir un adequat finançament de les afectacions que produirà.

Potser alhora de fer valoracions caldria aportar noves preguntes al debat com ara :

  • Podrem assumir el sobrecost ambiental que la xarxa Natura 2000 causarà en els nous projectes d’infraestructures i equipaments ?
  • És veritablement sostenible protegir de forma directa més del 30% del territori? Amb quins recursos es gestionarà?
  • Quines activitats seran rentables ? Que pensaran les generacions futures si els privem de les infraestructures i inversions necessàries per el desenvolupament del país ?
  • Que han de fer les empreses que volen créixer i estan ubicades en municipis afectats en més d’un 90% del seu territori ?